violetabenamor


Nebo danas – stars whispers

Dionis je bio trački bog vina, biljaka, života i uživanja. Kasnije su ga Grci i Rimljani prihavatili. U rimskoj mitologiji je predstavljen kao Bah ( Bahus ). Jedno od njegovih značenja je izbavitelj, jer oslobadja osobu od samog sebe. Božanska mislija Dionisa je bila da zvucima svoje svirale otera sve brige i probleme ovog sveta. U staroj Grčkoj nije u potpunosti prihvaćena svetkovina u njegovo ime, čak je u nekim gradovima bila i zabranjena proslava u čast Dionisa, jer su tokom tih svetkovina ljudi orgijali i preterivali u piću, zanosu… 186.pne Rimski senat je zabranio Bahanalije ( naziv za Dionosove svečanosti ).
U natalnoj karti postavka Bahusa predstvalja nekovencionalno, van društva, haotično, opasno, neočekivano. Može označavati zanos, uživanje i preterivanje u uživanju,ples, seks seksa radi… U bazi podataka za asteroide se nalazi pod brojem 2063.
Pluton u Jarcu je u konjunkciji sa asteroidom Bahus koji tranzitira tim znakom. Možda želite da pobegnete od promena, problema i vratite se tamo gde je sve lako, zanosno, gde se sve zaboravi. Sa Plutonom sve uvire, jer njegova moćna energije sve uvlači u sebe. Problem je da li znamo da kažemo „dosta“. Obezbedite stabilan tok energije jer znak Jarca traži stabilnost. I Pun Mesec na 14stepenu 25 minuta Bika, 6.novembra će pomoći ovoj energiji ( gradiće trigon orbisa 3 – misli, komunikcija, okruženje… ), jer svi smo sada za stabilnost na svim poljima.

bacchus

Published by


Постави коментар